Terug naar overzicht

BEHANDEL ACNE MET DERMALUX LED

29/01/2019

Krijg je zelfs na je puberteit nog te maken met acné? Puistjes komen het vaakst voor tijdens de puberteit, maar ook volwassenen en zelfs baby’s kunnen ermee te maken hebben. Via deze blog leggen we je even uit hoe dit huidprobleem ontstaat en hoe je er komaf mee kunt maken.

Hoe ontstaat acné?

Wat is nu de reden dat we meer met puistjes te maken hebben in de puberteit? Tussen je 14e en 25ste levensjaar heb je het meest te maken met hormonale veranderingen. Het gevolg van deze veranderingen op je huid is dat er meer talg wordt geproduceerd waarbij er tot slot mee-eters ontstaan. Deze mee-eters zorgen op hun beurt vervolgens voor het sneller ontstaan van puistjes.

Naast de puberteit, zijn er ook andere aanleidingen tot het ontstaan of verergeren van acné. We sommen de meest voorkomende even voor je op:

  • Erfelijke aanleg
  • Slechte verzorging/reiniging
  • Vervuiling
  • Stress
  • Foute/goedkope cosmetica
  • Slechte voeding (die voornamelijk effect heeft op de lever)

Hoe bestrijd ik acné?

De gradatie van je acné bepaalt welke behandeling de beste oplossing biedt. Heb je te maken met veel of weinig puistjes? Zelfs bij de kleinste gradatie raden we je aan om advies te vragen aan een professionele huidexpert. Als je de verkeerde verzorging gebruikt kan je het probleem erger maken en nog meer puistjes krijgen.

Wat kan je verwachten bij je afspraak? Als je te maken hebt met weinig acné is de kans groot dat dit eenvoudig te bestrijden valt met een basiskuur en de juiste huidverzorgingsproducten voor jouw huidtype om thuis te gebruiken.

Als je te maken hebt met zware acné zal dit een langere procedure vragen. In dit geval kiezen we vaak voor een diep reinigende behandeling door de huidexpert in combinatie met chemische peels een kuur van de Dermalux led. Deze ontspannende behandeling met zuiver led licht dood acné bacteriën en verminderd ontstekingen in de huid. Afhankelijk van de gradatie van acné, kan je de beste resultaten verwachten binnen 3 à 6 weken in combinatie met een aangepaste thuisverzorging.

Lees hier meer over de Dermalux led.

Vraag raad aan een professionele huidexpert

Kies voor de beste zorg voor jouw huid door professioneel advies te vragen aan een huidexpert. Op deze manier voorkom je nog meer problemen en krijg je steeds de beste resultaten.

Vind een professionele huidexpert in jouw buurt via https://www.dermaluxled.be/partners/.

© Jovilux - 2023 | Website by Debugged