Terug naar overzicht

COUPEROSE: WAT IS HET EN HOE KOM IK ER VANAF?

29/01/2019

Als we het warm hebben of na een grote inspanning wordt ons gezicht snel rood. Maar wat als je wangen en neus ook rood worden zonder deze oorzaken? Vaak heb je in dit geval te maken met couperose. Deze cosmetische huidaandoening is volledig ongevaarlijk, maar vereist wel een specifieke professionele behandeling met het gebruik van de juiste thuisverzorging.

Wat is couperose?

Bij couperose verwijden de kleine bloedvaatjes in je gezicht op een abnormale manier. Dit wordt vertaald door een duidelijk zichtbare roodheid op je wangen, neus en soms op voorhoofd en kin. Deze roodheid is in het begin tijdelijk, maar kan permanent worden door het probleem te verwaarlozen.

De reden waarom couperose ontstaat is nog ongekend, maar sommige factoren kunnen een groot effect hebben:

  • Erfelijkheid
  • Temperatuurschommelingen
  • Overmatig alcoholgebruik
  • Huidtype: vooral lichte en gevoelige huiden kunnen gemakkelijk couperose krijgen
  • Veroudering

Naast de rode kleuring is deze huid ook erg gevoelig en verliest ze gemakkelijk vocht. Informeer je goed bij een professional vooraleer je start met het bestrijden ervan.

Hoe bestrijd ik couperose?

Abnormale roodheid op het gezicht kan je niet behandelen met om het even welk cosmetisch product. Het vereist een specifieke behandeling die door de professionele huidexpert wordt afgestemd.

Combineer de juiste thuisverzorging met professionele behandelingen voor de beste resultaten en voorkom zo permanente couperose.

Wat kan je verwachten van een behandeling?

Tijdens een bezoek bij een huidexpert wordt je huid eerst geanalyseerd om de juiste diagnose te stellen.

Is het resultaat tijdelijke roodheid? Dan kiezen we voor een opbouwende behandeling die preventief werkt. Aan de hand van professionele producten in combinatie met rood LED licht worden de haarvaatjes versterkt en mogelijke ontstekingen in de huid verminderd.

Is het resultaat permanente roodheid? In dit geval kiezen we voor een behandeling om de roodheid minder zichtbaar te maken.  Door middel van IPL-licht worden dunne bloedvaatjes afgeremd waardoor ze niet meer zichtbaar worden. Door regelmatig een kuur te ondergaan met LED-licht in combinatie met een aangepaste chemische peeling worden de haarvaatjes beter ondersteund en zetten ze minder gemakkelijk uit.

Vind hier een huidexpert in uw buurt.Wat is led licht? Lees er hier meer over!
© Jovilux - 2023 | Website by Debugged