Terug naar overzicht

De positieve invloed van licht op huidproblemen

04/09/2018Licht heeft een enorme positieve invloed op onze huid en huidproblemen. Huidveroudering, acné, psoriasis en tal van andere aandoeningen kunnen met licht op een doeltreffende wijze behandeld worden. Door middel van licht kan de werking van de huid dermate geoptimaliseerd worden dat na een chirurgische ingreep of chemische peeling het licht ervoor zal zorgen dat schade aan de huid sneller zal genezen. Verder kan licht ook een enorme ondersteuning betekenen voor de vele cosmetische behandelingen, al dan niet uitgevoerd in een schoonheidsinstituut.

Natuurlijk is het zeer belangrijk om met het ‘juiste’ licht te werken, met de juiste golflengte (nanometers), binnen het correcte kleurenspectrum, want licht op bepaalde golflengtes kan ook zeer schadelijk zijn voor de huid, denk maar aan zonnebrand en huidkanker veroorzaakt door schadelijk Ultraviolet (UV) licht.

De 'juiste' golflengte wordt bepaald aan de hand van de 'trillingsfrequentie' (uitgedrukt in nanometers) van het licht, want die moet idealiter overeenkomen met de trillingsfrequentie van de soort cel of het celonderdeel dat u met licht wenst te beïnvloeden/behandelen. Vergelijk met de functie van een pacemaker voor een hart. Onze huidcellen beginnen trager te werken (trillen) naarmate we verouderen of ze werken net te snel (hyperpigmentatie). Met LED-licht op de correcte golflengte kunnen we de werking weer normaliseren (de 'trilling' versnelt of vertraagt naar het optimale niveau). 

Lees hier meer over de werking van DermaluxTM LED, die gebruik maakt van 4 verschillende lichttechnieken.

Auteur: Caroline Monté, zaakvoerder Jovilux.

Meer updates over huidverzorging en huidproblemen?

Word nu lid van onze Facebookgroep Skin Experts Belgium! Klik hier om lid te worden.

© Jovilux - 2024 | Website by Debugged